« vissza


Tarjányi Pince

Cabernet Franc (2016)

Termék típusa
érem

Bírálati lap (kvalitatív)
Megjelenés
Tisztaság
Egyéb jellemzők
Illat
Tisztaság
Intenzitás
Minőség
Zamat
Tisztaság
Intenzitás
Hosszúság
Minőség
-
Harmónia / Összbenyomás

Borprofil (kvantitatív)
Gyümölcsösség
10 / 6.83
Édesség
10 / 1
Testesség
10 / 6.17
Sav
10 / 5.17
Csersav
10 / 4
Újfás érlelés
10 / 3.5
Komplexitás
10 / 6.5
Borleírás - bírálók általi jelölések szerint
Küllem - tisztaság
tükrös/fényes, tiszta, tiszta, tiszta, tiszta, tiszta,
Színintenzitás
közepes, mély, közepes, közepes, közepes, mély,
Színárnyalat - fehérborok
Színárnyalat - vörösborok
rubinvörös, barnás reflex, rubinvörös, rubinvörös, gránátvörös, gránátvörös,
Színárnyalat - rosé borok
Animális aromák
Minerális aromák
beton, nedves kő,
Balzsamos/gyógynövényi aromák
Fás/pirított aromák
Fűszeres aromák
édeskömény,
Gyümölcs aromák
feketeribizli, eper,
Vegetális aromák
Virág aromák
Struktúra
kiegyensúlyozott, kiegyensúlyozott, finom, lágy,
Hibák

Egri Borvidék

Az Egri borvidék Magyarország egyik történelmi borvidéke. Északkelet-Magyarországon az Egri-Bükkalja déli lankáin, Heves vármegye területén helyezkedik el, egyes részei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére nyúlnak át. A 22 160 hektár (ebből 18 302 ha I. osztályú) teljes területéből napjainkban mintegy 6000 hektár a szőlőültetvény. A borvidék névadója és központja Eger, amely mellett további 19 község tartozik hozzá. A borvidéki szőlő- és borkultúra közel 1000 éves múltra tekint vissza, ami alapvetően meghatározta és meghatározza ma is az itt élő emberek életét.

Támogatóink

Támogatók