« vissza


Szuromi Családi Birtok

Egri Kékfrankos Superior (2018)

Borvidék
Eger
Termék típusa
vörös
érem

Bírálati lap (kvalitatív)
Megjelenés
Tisztaság
Egyéb jellemzők
Illat
Tisztaság
Intenzitás
Minőség
Zamat
Tisztaság
Intenzitás
Hosszúság
Minőség
-
Harmónia / Összbenyomás

Borprofil (kvantitatív)
Gyümölcsösség
10 / 5.5
Édesség
10 / 2.33
Testesség
10 / 5.83
Sav
10 / 4.17
Csersav
10 / 3.67
Újfás érlelés
10 / 4.17
Komplexitás
10 / 6.67
Borleírás - bírálók általi jelölések szerint
Küllem - tisztaság
tükrös/fényes, tükrös/fényes, tiszta, tükrös/fényes, tiszta, tiszta, tükrös/fényes,
Színintenzitás
mély, mély, közepes,
Színárnyalat - fehérborok
Színárnyalat - vörösborok
barnás reflex, gránátvörös, rubinvörös, barnás reflex, gránátvörös, lilás reflex, rubinvörös, rubinvörös,
Színárnyalat - rosé borok
Animális aromák
Minerális aromák
Balzsamos/gyógynövényi aromák
zsálya,
Fás/pirított aromák
pörkölt fa, csokoládé, dohány, kávé, karamell, pörkölt fa,
Fűszeres aromák
szegfűszeg, feketebors,
Gyümölcs aromák
aszalt gyümölcs, aszalt szilva, mogyoró, cseresznye,
Vegetális aromák
Virág aromák
Struktúra
kiegyensúlyozott, finom, lágy, lágy, kiegyensúlyozott, lágy, összetett savszerkezet,
Hibák

Egri Borvidék

Az Egri borvidék Magyarország egyik történelmi borvidéke. Északkelet-Magyarországon az Egri-Bükkalja déli lankáin, Heves vármegye területén helyezkedik el, egyes részei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére nyúlnak át. A 22 160 hektár (ebből 18 302 ha I. osztályú) teljes területéből napjainkban mintegy 6000 hektár a szőlőültetvény. A borvidék névadója és központja Eger, amely mellett további 19 község tartozik hozzá. A borvidéki szőlő- és borkultúra közel 1000 éves múltra tekint vissza, ami alapvetően meghatározta és meghatározza ma is az itt élő emberek életét.

Támogatóink

Támogatók